Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، قریب به دو سال است که کلنگ‌زنی طرح انتقال گازرسانی به روستاهای صعب العبور پیشتکوه فریدون‌شهر کلید خورده است و اکنون بعد از سنگ‌اندازی‌های بسیار در طی این مسیر، لوله‌گذاری و نصب علمک‌های آن انجام شده است.

مدیر عامل اداره گاز استان اصفهان به همراه نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی و فرماندار این منطقه بازدید میدانی از خط لوله گاز رسانی به سمت روستاهای پیشکوه در مسیر پر پیچ و تاب این منطقه به عمل آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم این مناطق از نداشتن کپسول گاز و حتی تأمین نفت گلایه داشتند که حتی با آوردن کپسول گاز به به دلیل متقاضیان زیاد به برخی از خانواده‌ها کفاف نمی‌دهد. در ادامه برای پاسخ به مشکلات مردم، فرماندار فریدونشهر می‌گوید: سال گذشته و امسال مشکلی در تأمین نفت نداشتیم اما در خصوص تأمین کپسول گاز به دلیل اینکه سهمیه چهار شهرستان در شهرستان داران داده می‌شود مقداری مشکل وجود دارد. از طرفی هم از سوی شرکت گاز اعلام مشکلی نشده و گفته می‌شود گویی عامل توزیع گاز در روستا ایجاد مشکل کرده و باید او را تغییر داد. در جواب آنها نماینده فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس می‌گوید: کمبود کپسول گاز به این دلیل است که علاوه بر مصارف خانگی برخی از خودروها نیز از کپسول گاز استفاده می‌کنند. حسین محمد صالحی معتقد است که تأمین گاز این روستاها سبب کاهش مصرف نفت، ارائه خدمات بهتر به سایر روستاهای و کاهش ضرر و زیان به جنگل‌ها و منابع طبیعی کمک خواهد کرد.

مشکلات دنباله‌دار گازرسانی با اداره راه و شهرسازی

جعفر کریمی به عنوان مسئول اجرای این طرح می‌گوید: ۱۳ کیلومتر آن انجام شده و چهار کیلومتر آن تا روستای فهره و ۸ کیلومتر هم از روستای فهره تا فرسش باقی مانده است؛ مجوزهای اولیه گرفته شده و مبلغی باید برای سایر مجوزها داده شود تا مشکل منابع طبیعی حل شود. اما مشکل اداره راه و شهرسازی همچنان حل نشده است. یکی از ساکنان این روستا می‌گوید: این خط لوله در زمین من رد می‌شود و باید خسارت زمین پرداخت شود و یا یک علمک گاز به بنده دهند که مدیر عامل اداره گاز با این موضوع موافقت کرد.

در ادامه مدیر عامل اداره گاز استان اصفهان در این باره به خبرنگار مهر می‌گوید: گازرسانی به پیشکوه و پشتکوه فریدون‌شهر چند سالی است که مطرح است و پیمانکار اولیه شبکه داخلی را اجرا کرد اما خط پایانی و اصلی آن به اندازه ۶ اینچ از روستای فرسش تا این منطقه به پایان نرسیده بود. موانعی بر سر این راه وجود داشت که اداره راه و شهرسازی اجازه فعالیت نمی‌داد و می‌گفتند باید در حریم ۱۲.۵ کار کنید.

وی ادامه می‌دهد: در ادامه پیمانکار جدیدی برای اتمام این پروژه انتخاب شد که همه امکانات از قبیل حفاری و خط لوله فراهم است. بخشی از آن در روستای فهره انجام می‌شود و بخش دیگر از حریم ۱۲.۵ عبور می‌کند که انتظار داریم مردم لرستان مانعی ایجاد نکنند زیرا توقف آن میلیاردها تومان خسارت به بار می‌آورد. این پروژه برای به سرانجام رسیدن بالغ بر ۸ میلیارد تومان هزینه دارد که شبکه داخلی آن و نصب علمک‌ها انجام شده است و باید حدود ۳ میلیارد و نیم دیگر تا اتمام آن هزینه کرد.

مقصر کیست؟

سید مصطفی علوی با بیان اینکه اگر در زمان مقرر دهه فجر این پروژه به سرانجام نرسید بدانید که مقصر افرادی هستند که سنگ‌اندازی می‌کنند. می‌گوید: بیشتر موانع اجتماعی است که مردم توقعاتی برای داشتن گاز و اجرای عدالت دارند و همچنین اقلیم این منطقه سردسیر است که حتی انتقال گاز مایع برای این ارتفاعات سنگین و سخت است. از سویی دیگر گاز مایع اگر جایگزین شود به لحاظ اقتصادی برای دولت و مردم مقرون به صرفه است.

وی با بیان اینکه در منطقه فریدون‌شهر بالغ بر ۳۵ میلیون متر مکعب در سال گاز مصرف می‌شود، گفت: اگر گاز رسانی با تانکر انجام می‌شد باید نزدیک به دو هزار تانکر در سال سوخت‌رسانی می‌شد.

همچنین فرماندار شهرستان فریدونشهر با بیان اینکه علت تأخیر در اجرای پروژه تأمین مالی برای تجهیزات و امکانات و گرفتن مجوزها بوده است، به خبرنگار مهر می‌گوید: گازرسانی شبکه داخلی روستا انجام شده و تنها خط انتقال گاز از استان لرستان به دلیل قرابت با این روستاها باقی مانده است که به طول ۱۳ کیلومتر است. با توجه به قرابت فرهنگی بین دو استان و دو دهستان همجوار امید داریم که تعاملات وقفه‌ای ایجاد نکند و وعده اجرای آن تا دهه فجر عملیاتی شود.

اولویت آخر گازرسانی به سردترین نقطه استان

رضا صفری بیان می‌کند: در حال حاضر دغدغه اصلی در مذاکره با مسئولان گازرسانی به سایر نقاط دهستان پشتکوه و پیشکوه است که متأسفانه سردترین نقطه استان از خدمات گازرسانی برخوردار نیست. هزینه اجرای این پروزه‌ها در این روستاها سنگین است و نماینده مجلس نیز قول مذاکره و مساعدت برای تعیین بودجه داده است.

وی ادامه می‌دهد: در شهرستان فریدونشهر ۸۵ روستای دارای سکنه و ۲۰ روستای فصلی وجود دارد که از این تعداد ۲۴ روستا در گذشته گاز رسانی شده و با این پروژه به ۷ الی هشت روستا گازرسانی می‌شود و حدود ۵۰ روستای دیگر باقی می‌ماند.

در حال حاضر مسئولان مربوطه اعلام می‌کنند که تا چند ماه دیگر این پروژه گازرسانی به سردترین نقطه استان اصفهان که در واقع باید در اولویت گازرسانی قرار گیرد به اتمام می‌رسد اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که این وعده هم مانند سایر وعده‌های مسئولان عملیاتی نمی‌شود. این در حالی است که طی چندین سال گذشته گازرسانی به این مناطق مطرح بوده و هر بار با وعده به اتمام رسیدن این پروژه‌ها شاهد به تعویق افتادن آنها بوده‌ایم که چه زمانی پس از سال‌ها انتظار سرانجام کورسوی امید سرمای استخوان سوز زمستان‌های این خطه را گرما می‌بخشد.

کد خبر 5334709

منبع: مهر

کلیدواژه: فریدونشهر گازرسانی روستایی حسین محمدصالحی اصفهان مناطق محروم ویروس کرونا هفته وحدت اردبیل بوشهر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه عکس استانها واکسن کرونا لیگ برتر فوتبال ایران گرگان سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی سردترین نقطه استان استان اصفهان انجام شده کپسول گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل سوخته کلا در قائمشهر با همت راهداران به زودی به بهره برداری می رسد

تین نیوز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران از بهره برداری عملیات احداث پل روستای سوخته کلا پس از وقفه طولانی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: با عزم راسخ راهداران بعد از حدود ۱۰ سال صبوری قائمشهری ها پل سوخته کلا به زودی به بهره برداری می رسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حسن جهانیان تشریح کرد: با تلاش های شبانه روزی و مدیریت جهادی این مجموعه، عملیات احداث پل سوخته کلاً سالیان سال راکد بود و حدود ۲ سال قبل پروژه نیمه کاره از مجموعه اداره کل راه و شهرسازی منفک وجهت اتمام نهایی به این اداره کل واگذار گردید در حال انجام و به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

جهانیان با بیان اینکه اتمام این پروژه تاثیر خوبی در کاهش بار ترافیکی ۳۰ روستای همجوار دهستان بالا تجن شهرستان قائمشهر و همچنین شریان سوادکوه شمالی خواهد داشت گفت: با افتتاح این پروژه تردد بیش از ۴۰ هزار جمعیت ۳۰ روستای مذکور به آسانی فراهم خواهد آمد.

وی با اشاره به اینکه توسعه و رفع محرومیت از چهره روستاها از اولویت های دولت مردمی است، گفت: روستاییان بیش از دیگران به خدمت رسانی و دریافت امکانات و خدمات برای تأمین نیازهای اساسی خود و رهایی از محرومیت نیاز دارند، به همین دلیل محور برنامه های خدمت رسانی، توسعه و مقابله با محرومیت باید متوجه نواحی روستایی می باشد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان افزود: فعال کردن اقتصاد روستا یکی از اولویت های اساسی دولت سیزدهم است و باید با برنامه ریزی اصولی روند مهاجرت معکوس جوانان روستا فراهم شود.

وی در ادامه گفت: طی یک سال گذشته ده ها پروژه نیمه تمام که سالیان سال راکد مانده بود ازجمله پل اروست شهرستان ساری، امیر ده و گردرودبار شهرستان بابل، بلیران و چنگ میان شهرستان آمل، کردخیل شهرستان جویبار و تیل پرده سر شهرستان تنکابن با همت راهداران به سرانجام رسید و عاقبت به خیر شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وجود ۱۴ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی ارومیه
  • پل سوخته کلا در قائمشهر با همت راهداران به زودی به بهره برداری می رسد
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • نیمه کاره رها شدن پروژه گازرسانی در بخش کوهنانی از زبان اهالی
  • ایستگاه‌های شارژ موتورهای برقی در ۲ نقطه شهر اصفهان به‌صورت پایلوت نصب می‌شود
  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه گازرسانی امام زاده ابراهیم(ع) شفت
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • رفع خطر ۱۸ نقطه پر تصادف شناسایی شده استان